Història

El Celler Xavier Clua es troba a Vilalba dels Arcs, a la comarca catalana de la Terra Alta, un territori de secà on el conreu de la vinya i la producció de vi té una tradició d'origen medieval.

Des de fa quatre generacions, el cognom Clua ha estat lligat al treball de la vinya i la producció de vi. La darrera generació, encapçalada per Xavier Clua, acumula l'experiència d'aquesta tradició vitivinícola amb la formació universitària que aporta la introducció de les noves tècniques i mètodes de treball de la vinya i la vinificació dels seus productes.

Amb aquesta nova saó, el 1995, la petita empresa familiar passa de la producció de vi a granel a l'elaboració de productes embotellats i de qualitat. Un salt que conserva, però, una producció limitada que permet una acurada selecció dels raïms produïts a les seves finques, així com un atent seguiment i control de la seva vinificació.

A poc a poc, els productes del Celler Xavier Clua es van fent un nom al món del vi i l'empresa familiar va creixent, incorporant nous valors al projecte com Rosa Domènech. Un creixement que exigeix la disposició d'unes noves instal┬Ělacions, més àmplies i modernes, que esdevenen una realitat l'any 2006, amb la construcció d'un nou celler.

Les noves instal┬Ělacions conjuguen la modernitat arquitectònica, que facilita el treball diari al celler, amb la tradició heretada i l'amor a la terra, la vinya i el vi que els membres de la família Clua aporten, dia a dia, als seus productes.

Galeria: